Φρέσκα Βιολογικά Φρούτα

Bio Net West Hellas > Φρέσκα Βιολογικά Φρούτα

Βιολογικά Φρούτα στην Δυτική Ελλάδα

Η Δυτική Ελλάδα είναι γνωστή για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της από την αρχαιότητα. Λόγω της ευνοϊκής γεωγραφικής θέσης, η Δυτική Ελλάδα έχει εξαιρετικά εύφορο κλίμα με μοναδικά χαρακτηριστικά και πολύ εύφορα εδάφη. Χάρη στις ιδιαίτερες τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, ακόμη και τα πιο κοινά φρούτα έχουν μοναδική γεύση και υπέροχο άρωμα.
Τα φρούτα και τα λαχανικά στην Δυτική Ελλάδα καλλιεργούνται σε μικρές φάρμες από βιοκαλλιεργητές που χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας που τους κληροδότησαν οι παππούδες τους και οι οποίοι αγαπούν και αφιερώνονται στην καλλιεργήσιμη γη και τη φύση και ιδιαίτερα στον άνθρωπο. Τα χημικά εντομοκτόνα και λιπάσματα δεν χρησιμοποιούνται σε καμία φάση καλλιέργειας. Η βιολογική γεωργία οδηγεί σε ασφαλή γεωργικά προϊόντα με την παραδοσιακή γεύση της Μεσογείου, τα οποία παραμένουν αξέχαστα, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία των καταναλωτών και προστατεύοντας το περιβάλλον από χημικούς ρύπους. Σε συνδυασμό με την προσεκτική επιλογή των καλλιεργούμενων ποικιλιών, αυτά τα χαρακτηριστικά της βιολογικής γεωργίας διασφαλίζουν ότι τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά από την Δυτική Ελλάδα αποτελούν ένα προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία και μέρος κάθε ισορροπημένου γεύματος της ημέρας. Σήμερα, η κατανάλωση βιολογικών αγροτικών προϊόντων αποτελεί στοιχείο της σύγχρονης διατροφής, με ιδιαίτερα απολαυστική γεύση.

Οφέλη Βιολογικών Φρούτων

Τα Βιολογικά φρέσκα φρούτα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους καταναλωτές, διότι:

Καλλιεργούνται με απόλυτα φυσικό τρόπο

Δεν έχουν καθόλου φυτοφάρμακα

Δεν περιέχουν Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (GMO)

Περιέχουν 10% - 50% υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά (phytonutrient) από τα συμβατικά προϊόντα

Είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία

Παραγωγή & Εποχές

Ο έλεγχος και η πιστοποίηση με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα στην χώρα μας, εγγυάται ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε το τελικό πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν, να είναι απολύτως αυθεντικό, χωρίς υπολείμματα χημικών & χωρίς Γ.Τ.Ο.
Από τον Συνεταιρισμό Bio Net West Hellas, παράγονται & διατίθενται στην αγορά, πολλά είδη βιολογικών φρούτων, σε μεγάλες ποσότητες, σε όλη την διάρκεια του έτους.

Ο Συνεταιρισμός είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας Βιολογικών – Βιοδυναμικών Εσπεριδοειδών, με εξαγωγές πάνω από 4.000 τόνους Εσπεριδοειδών ανά έτος, Ακτινιδίων, Καρπουζιών, Φραουλών, Goji Berry, κλπ.
Μία γενική εικόνα των σημαντικότερων διαθέσιμων βιολογικών φρούτων, καθώς και τις περιόδους κατά τις οποίες είναι διαθέσιμα, παρουσιάζεται στον πίνακα που ακολουθεί:

φρούτα-εποχές φρέσκα βιολογικά φρούτα
Μετάβαση στο περιεχόμενο