Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας

Bio Net West Hellas > Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας
Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας

Ο Α.Σ. αποτελείται από 29 βιοκαλλιεργητές βιολογικών οπωροκηπευτικών. Είναι ο πρώτος συνεταιρισμός στην Ελλάδα που έχει αναγνωρισθεί σαν ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ, σύμφωνα με τον ΚΑΝ (ΕΕ) 2200/96. Μέχρι σήμερα είναι αναγνωρισμένος σαν ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ σύμφωνα με τον ΚΑΝ (ΕΕ) 2200/96.

Ιστορία

Έχει κατασκευάσει και λειτουργεί από το 2007 σύγχρονο συσκευαστήριο φρέσκων βιολογικών φρούτων, 2.000 τμ, στην Γαστούνη Ηλείας.

Στο συσκευαστήριο είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας φρέσκων φρούτων. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτεται από την ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταΪκό πάρκο 100Kw που έχει εγκατασταθεί στην οροφή του συσκευαστηρίου.

Στο σύγχρονο συσκευαστήριο επεξεργάζονται, τυποποιούνται και πωλούνται με επώνυμη συσκευασία στην Ευρωπαϊκή αγορά περισσότερα από 4.000.000 κιλά βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Κυρίως Εσπεριδοειδή , αλλά και Ακτινίδια, Καρπούζια, Πεπόνια, κ.λ.π.

Συνεταιρισμός

Ο συν/σμος εξάγει στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης το 80%-85% της παραγωγής του. Πελάτες του είναι οι σημαντικότεροι εισαγωγείς και χονδρέμποροι βιολογικών προϊόντων, στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Γαλλία & την Αγγλία.

Πρόσφατα εγκατέστησε και λειτουργεί, την πρώτη στην Ελλάδα, μονάδα παραγωγής βιολογικών κρυοξηραμένων φρούτων, για την παραγωγή καινοτόμων υψηλής διατροφικής αξίας αποξηραμένων φρούτων.

Ο Συν/σμος εφαρμόζει σύγχρονο σύστημα Ιχνηλασιμότητας των προϊόντων του, με βάση το οποίο ακόμη ο τελικός καταναλωτής να μπορεί να γνωρίζει την ακριβή προέλευση των προϊόντων που καταναλώνει .

Σε όλα τα στάδια παραγωγής, επιπλέον της εφαρμογής του βιολογικού-βιοδυναμικού τρόπου παραγωγής, ο συνεταιρισμός πιστοποιείτε για την εφαρμογή των πρότυπων ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης & κοινωνικής ευθύνης ISO 22000, IFS, Global GAP, GRASP, SMETA.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας

 

Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών
Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών
Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοπαραγωγών
Μετάβαση στο περιεχόμενο