Εσπεριδοειδή Φρούτα & Ωφέλη
Τα Εσπεριδοειδή είναι τα «Χρυσά Φρούτα της Μεσογείου», είναι η πιο σημαντική και εύγευστη πηγή βιταμινών. Ο χυμός των εσπεριδοειδών έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βρίσκεται σε κάθε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.
Τα Εσπεριδοειδή είναι πολύ σημαντικά στη διατροφή μας, γιατί ενώ είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα (απαραίτητα για να οργανισμό μας), περιέχει πολύ λίγες θερμίδες. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και αντιοξειδωτικά.
Νέες έρευνες φέρνουν καθημερινά στο φως όλο και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες από την κατανάλωση εσπεριδοειδών. Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αμύνεται στις ιώσεις, στις καρκινογενέσεις, στην σκλήρυνση κατά πλάκας. Προστατεύουν από την υπέρταση, από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη.
Επίσης, σε πολλές μελέτες αναφέρεται ότι τα εσπεριδοειδή βιολογικής γεωργίας περιέχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, και μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό.
Η κατανάλωση Εσπεριδοειδών βιολογικής-βιοδυναμικής παραγωγής, πολλαπλασιάζει τις προαναφερόμενες θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία, λόγω της παντελούς απουσίας χημικών υπολειμμάτων και των αυξημένων θρεπτικών συστατικών τους.
Τα περισσότερα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, μανταρίνια, & grapefruit, γενικά τρώγονται φρέσκα. Οι χυμοί πορτοκαλιού, λεμονιού & grapefruit είναι επίσης πολύ δημοφιλείς στο πρωινό. Ενώ ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητο συμπλήρωμα στις περισσότερες σαλάτες και σε πάρα πολλά φαγητά.
Παραγωγή
Στο σύνολο της παραγωγής των βιολογικών Εσπεριδοειδών του συνεταιρισμού εφαρμόζετε η Βιοδυναμική καλλιέργεια και πιστοποιείται σύμφωνα με το πρότυπο DEMETER.
Τα Εσπεριδοειδή είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο έως & τον Μάϊο
Πορτοκάλια: Από τέλη Οκτωβρίου έως τέλη Μαϊου
Μανταρίνια: Από τέλη Οκτωβρίου έως τέλη Μαρτίου
Grapefruite: Από τέλη Νοεμβρίου έως τέλη Μαρτίου
Λεμόνια: Από μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τέλη Μαρτίου
Προσφέρονται στις ακόλουθες συσκευασίες: