•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Λύγδα

 image044  Τα αγροκτήματα  Λύγδα βρίσκονταιστην πανέμορφη κοιλάδα  του Αχελώου ποταμού, στην κοινότητα Καλυβίων ,10 χιλιόμετρα από την πόλητου Αγρινίου.  Στο 35-40% των Εσπεριδοειδών  που καλλιεργούνται σε αυτή ν την  περιοχή (Καλύβια Αγρινίου), εφαρμόζεται ο βιολογικός τρόπος παραγωγής.  Τα αγροκτήματα ανήκουν στην Οικογένεια Λύγδα και καλλιεργούνται από τον Σωτήρη Λύγδα, την σύζυγο του Σοφία Λύγδα και  τον γυιό τους  Γιώργο Λύγδα. 

Ο Γιώργος Λύγδας στο αγρόκτημα με τα Πορτοκάλια Navelina

 

image046   Είναι παλιοί  βιοκαλλιεργητές  και εφαρμόζουν την βιολογική καλλιέργεια για πάνω από 15 χρόνια.  Τα αγροκτήματα  των  136 στρεμμάτωναποτελούνται από 64στρέμματαΠορτοκάλια (Navelina, Moro, NavelLate&Valencia) , 20 στρέμματα Μανταρίνια (Clementines, Ortanic&Nova)και 52στρέμματα  στα οποία εναλλάσσονται  διάφορες καλλιέργειες  (Μηδική, διάφορα Λαχανικά &  Αραβόσιτος).

Ο Σωτήρης Λύγδας  με πρώϊμα Μανταρίνια  Clementines

  Το μικροκλίμα που δημιουργείται λόγω της γειτνίασης με τον ποταμόΑχελώο , βοηθά στην  φυσική πρωίμηση της ωρίμανσης  των φρούτων . Από τα αγροκτήματα Λύγδα, παίρνουμε μερικά από τα πρώτα  Ελληνικά βιολογικά Μανταρίνια & Πορτοκάλια, που διαθέτουμε στα τέλη του Οκτωβρίου κάθε έτους.

   Η λίπανση των καλλιεργειών του  αγροκτήματος επιτυγχάνεται με την χρήση  κοπριάς από βιολογικά αιγοπρόβατα  & χοιρινά , βιολογικού φυτικού  κομπόστ  και με την εφαρμοζόμενη αμειψισπορά στις καλλιέργειες . Ο συνδυασμός  αυτός προσφέρει  όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την άριστη  διατροφή  των καλλιεργειών, διατηρώντας  παράλληλα ένα ζωντανό & υγειές έδαφος.

image049   image051

Ο Σωτήρης Λύγδας  με επισκέπτες φίλους εισαγωγείς & χονδρεμπόρους  βιολογικών προϊόντων από την Γερμανία.

Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος  ελέγχονται & πιστοποιούνται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τον πιστοποιητικό οργανισμό BIOHELLAS(GR-ΒΙΟ-01)και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :

  • ΛΥΓΔΑ  ΣΟΦΙΑ :A-250946
  • ΛΥΓΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ :Α-253425