•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Compost

Compost είναι οργανική ύλη που έχει αποσυντεθεί και ανακυκλώνεται ως λίπασμα στο χώμα. Το λίπασμα είναι ένα βασικό συστατικό στη βιολογική γεωργία. Η διαδικασία της κομποστοποίησης απαιτεί απλώς τη συσσώρεύση αποβλήτων σε εξωτερικούς χώρους, περιμένοντας απλά τα υλικά να αποσυντεθούν οπουδήποτε μεταξύ 5-6 εβδομάδων ή και περισσότερο. Η διαδικασία της αποσύνθεσης υποβοηθείται από τον τεμαχισμό των φυτών, την προσθήκη νερού και τη διασφάλιση του ορθού αερισμού και την περιστροφή του μείγματος. Τα σκουλήκια και μύκητες αναλαμβάνουν την διάσπαση του υλικού. Αερόβια βακτηρίδια διαχειρίζονται τη χημική διεργασία με τη μετατροπή των εισροών σε θερμότητα, διοξείδιο του άνθρακα και αμμωνίου. Το αμμώνιο μετατρέπεται περαιτέρω από τα βακτήρια σε νιτρώδη άλατα, φυτικά θρεπτικά και τα νιτρικά μέσα από τη διαδικασία της νιτροποίησης.

Το λίπασμα μπορεί να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Χρησιμοποιείται σε κήπους, στην αρχιτεκτονική τοπίου, στην κηπουρική και στη γεωργία. Το κομπόστ  μεταξύ άλλων λειτουργεί  και ως βελτιωτικό εδάφους, λίπασμα,  ως και φυσικό φυτοφάρμακο για το έδαφος. Σε οικοσυστήματα, το κομπόστ είναι χρήσιμο για τον  έλεγχο της διάβρωσης της γης ,  την κατασκευή των υγροτόπων, και για την κάλυψη χώρων υγειονομικής ταφής . Τα βιολογικά συστατικά που προορίζονται για κομποστοποίηση μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βιοαερίου μέσω της αναερόβιας χώνευσης.