Όλα τα Φρούτα & Λαχανικά, καλλιεργούνται σε μικρά αγροκτήματα, από τους βιοκαλλιεργητές ιδιοκτήτες τους, με τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας που έχουν μάθει από τους παππούδες τους, με αγάπη για την γή που καλλιεργούν, με αγάπη για το περιβάλλον και με περισσή αγάπη για τον άνθρωπο. Σε κανένα στάδιο της καλλιέργειας δεν χρησιμοποιούν χημικά φυτοφάρμακα & λιπάσματα. Κάτω από την επίβλεψη και με βάση τις οδηγίες έμπειρων και ευαισθητοποιημένων οικολογικά Γεωτεχνικών της Αγροπεριβαλλοντικής Ομάδας , οι οποίοι αξιοποιώντας τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης , αλλά και την πλούσια εμπειρία τους καθώς και την ντόπια παράδοση , σε αρμονία με την εμπειρία των βιοκαλλιεργητών επιτυγχάνουν να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες και τα εκτρεφόμενα ζώα. Η γεωπόνος της Ομάδας, Μίνα Παλαιολόγου, επιβλέπει αγρόκτημα εσπεριδοειδών
Κόψιμο χορταριών με καταστροφέα για “χλωρή λίπανση” πορτοκαλιών
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται η ενσωμάτωση οργανικής ουσίας με τον συνδυασμό βιολογικού “κομπόστ” , κοπριάς και χλωρών λιπάνσεων ανάλογα με το είδος και τις ανάγκες των φυτών .
Ακμαίο Chrysopa carnea σε αποικία αφίδων
Προνύμφη Coccinela: Ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος για την βιολογική γεωργία Τα αγροκτήματα των βιοκαλλιεργητών, διαχωρίζονται (με φυσικούς ή τεχνητούς φράκτες) από διπλανές καλλιέργειες στις οποίες χρησιμοποιούνται χημικά, προκειμένου να μην υπάρχει καμία χημική επιμόλυνση των προϊόντων από ψεκασμούς των διπλανών καλλιεργειών . Σύνορο βιοκαλλιέργειας εσπεριδοειδών από διπλανή συμβατική καλλιέργεια. Το αποτέλεσμα αυτού του βιολογικού τρόπου καλλιέργειας είναι να μπορούν να προσφέρουν αυθεντικά φρούτα & λαχανικά με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου που μένουν αξέχαστες, απαλλαγμένα εντελώς από κάθε είδους χημικά υπολείμματα, χωρίς Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία των καταναλωτών και προστατεύοντας το περιβάλλον από την χημική & γενετική μόλυνση. |
Καλλιεργητικές τεχνικές
|