Το πορτοκάλι είναι το χρυσό φρούτο της Μεσογείου, είναι η πιο σημαντική και εύγευστη πηγή βιταμινών.Αναλυτικότερα, ο χυμός από πορτοκάλια έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βρίσκεται σε κάθε υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.Το Πορτοκαλί είναι πολύ σημαντικό στη διατροφή μας, γιατί ενώ είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα (απαραίτητα για να οργανισμό μας), περιέχει πολύ λίγες θερμίδες. Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες, το νερό, και kcal.
Nέες έρευνες φέρνουν καθημερινά στο φως όλο και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες από την κατανάλωση πορτοκαλιών. Tονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αμύνεται στις ιώσεις, στις καρκινογενέσεις, στην σκλήρυνση κατά πλάκας.. Προστατεύει από την υπέρταση, από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Έχει την ικανότητα να μειώνει τη χοληστερίνη.
Η κατανάλωση πορτοκαλιών βιολογικής παραγωγής, πολλαπλασιάζει τις προαναφερόμενες θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία, λόγω της παντελούς απουσίας χημικών υπολειμμάτων και των αυξημένων θρεπτικών συστατικών τους. Από την ομάδα καλλιεργούνται και προσφέρονται στην αγορά, από τέλη Οκτωβρίου μέχρι τέλη Μαϊου, όλες οι αξιόλογες ποικιλίες Πορτοκαλιών. Οι σημαντικότερες είναι:
|
Πορτοκάλι
|