•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Αγρόκτημα Καπότη

image028Το «ΚΤΗΜΑ ΚΑΠΟΤΗ» είναι επισκέψιμο αγρόκτημα με πρωτότυπες ιδέες αγροτουρισμού και ζωής στη φύση. Βρίσκεται στις πλαγιές  των  Ακαρνανικών βουνών , σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε απόσταση  30 χιλιομέτρων από την πόλη του Αγρινίου, στην Αιτωλοακαρνανία. Ανήκει  στην Οικογένεια  Καπότη  και καλλιεργείται από τον Γιώργο Καπότη, από την σύζυγο του Καπότη-Σιώζου Ευαγγελία και από  την κόρη τους Καπότη Ευανθία. Ο Γιώργος  Καπότηςείναι γεωπόνος, με μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια της γης , από τους παλαιότερους  βιοκαλλιεργητές  στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας  και εφαρμόζει  την βιολογική καλλιέργεια για πάνω από 15 χρόνια.  

 

 

image030   Διαθέτει 50στρέμματα  αμπέλια και 15 στρέμματαοπωροκηπευτικά,  σύγχρονο οινοποιείο, κάβα, συσκευαστήριο εμφιάλωσης κρασιών καθώς και τρείς αυτόνομες και ανεξάρτητες πέτρινες τουριστικές κατοικίες - μεζονέτες που βρίσκονται μέσα στο  αγρόκτημα με τον  αμπελώνα . Η φύση είναι μοναδική, εκεί που τελειώνουν οι αμπελώνες αρχίζει η βλάστηση των Ακαρνανικών βουνών, με συνεχείς και πλούσιες συστάδες φυλλοβόλων δένδρων και το μοναδικό δάσος ελάτης (AbiesCephalonicasp).Στην  κάτω πλευρά  του  αγροκτήματος  εκτείνεται  η πανέμορφη τεχνητή λίμνη του φράγματος Αχυρών .

Οι αυτόνομες τουριστικές κατοικίες μέσα στα Αμπέλια του αγροκτήματος

 

 

Οι ανάγκες του αγροκτήματος σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτονται από  φωτοβολταϊκό  πάρκο, που βρίσκεται μέσα στο αγρόκτημα.

Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος  ελέγχονται & πιστοποιούνται για τον  βιολογικό τρόπο καλλιέργειας  από τον πιστοποιητικό οργανισμό QWAYS (GR-ΒΙΟ-04)και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :

  • ΚΑΠΟΤΗ ΕΥΑΝΘΙΑ :01004011
  • ΚΑΠΟΤΗ-ΣΙΩΖΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: 01012307