Τα αγροκτήματα Κωτάκη βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Γστούνης Ηλείας . Ανήκουν στην Οικογένεια Κωτάκη και καλλιεργούνται από τον Κυριάκο Κωτάκη, από την σύζυγο του Ιωάννα Κωτάκη και από τα δύο παιδιά τους Δήμητρα & Χρήστο Κωτάκη. Ο Κυριάκος Κωτάκης είναι γεωπόνος, με μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια της γης , από τους παλαιότερους βιοκαλλιεργητές στον Νομό Ηλείας και εφαρμόζει την βιολογική καλλιέργεια για πάνω από 10 χρόνια.
Αυτό το αγρόκτημα των 140 στρεμμάτων αποτελείται από 51 στρέμματα Πορτοκάλια (Navelina&Valencia) , 47 στρέμματα Μανταρίνια (Clementines, Mineola&Fortuna), 5 στρέμμα Λεμόνια, 4 στρέμματα Ακτινίδια, 26 στρέμματα Αμπέλι και 7στρέμματα στα οποία εναλλάσσονται διάφορες καλλιέργειες (Μηδική, διάφορα Λαχανικά & Αραβόσιτος). Επίσκεψη στο αγρόκτημα Κωτάκη από φίλους εισαγωγείς & χονδρεμπόρους βιολογικών προϊόντων από την Γερμανία.
Η λίπανση των Εσπεριδοειδών του αγροκτήματος επιτυγχάνεται με το σκόρπισμα σε όλη την έκταση βιολογικού κομπόστ κατά τις αρχές του Φθινοπώρου και στην συνέχεια με την μικτή σπορά Βίκου & Βρώμης, μετά τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου. Τα φυτά του Βίκου & της Βρώμης στα μέσα της Άνοιξης κόβονται με κοπτικό και δημιουργούν ένα στρώμα φυσικής χλωρής λίπανσης για τα δένδρα. Η συγκαλλιέργεια Βίκου & Βρώμης αφενός μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη ανεπιθύμητων αυτοφυών φυτών & αφετέρου η “χλωρή λίπανση” που προσφέρουν σε συνδυασμό με τα θρεπτικά στοιχεία του βιολογικού κομπόστ, παρέχουν άριστη διατροφήγια το έδαφος, εξαλείφοντας κάθεανάγκηγια περεταίρω λιπάσματα. Αυτός ο συνδυασμός βοηθάει στην δραστηριοποίηση και τον πολλαπλασιασμό όλων τωνμικροοργανισμών που δημιουργούν ένα ζωντανό & υγειές έδαφος. Οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος ελέγχονται & πιστοποιούνται για τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ (GR-ΒΙΟ-02)και έχουν κωδικούς αριθμούς πιστοποίησης :
|
Αγρόκτημα Κωτάκη
|