Τα περισσότερα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, μανταρίνια, & grapefruit, γενικά τρώγονται φρέσκα. Οι χυμοί πορτοκαλιού, λεμονιού & grapefruit είναι επίσης πολύ δημοφιλείς στο πρωινό. Ενώ ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητο συμπλήρωμα στις περισσότερες σαλάτες και σε πάρα πολλά φαγητά Τα Εσπεριδοειδή είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο έως & τον Μάϊο
Χύμα σε χαρτοκιβώτια & σε IFCO ή EPS των 6Kg, 8Kg, 14Kg, 20Kg
Σε διάταξη μονόσειρα ή δίσειρα σε χαρτοκιβώτια των 2,2Kg, 8Kg, 10Kg
Σε διχτάκια τύπου “girsack” ή “γραβάτας” των 0,5Kg, 0,75 Kg, 1 Kg, 1,5 Kg, 2 Kg
Πορτοκάλι
Το πορτοκάλι είναι το χρυσό φρούτο της Μεσογείου, είναι η πιο σημαντική και εύγευστη πηγή βιταμινών.Αναλυτικότερα, ο χυμός από πορτοκάλια έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βρίσκεται σε κάθε υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.Το Πορτοκαλί είναι πολύ σημαντικό στη διατροφή μας, γιατί ενώ είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα (απαραίτητα για να οργανισμό μας), περιέχει πολύ λίγες θερμίδες. Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες, το νερό, και kcal.
Nέες έρευνες φέρνουν καθημερινά στο φως όλο και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες από την κατανάλωση πορτοκαλιών. Tονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αμύνεται στις ιώσεις, στις καρκινογενέσεις, στην σκλήρυνση κατά πλάκας.. Προστατεύει από την υπέρταση, από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Έχει την ικανότητα να μειώνει τη χοληστερίνη.
Η κατανάλωση πορτοκαλιών βιολογικής παραγωγής, πολλαπλασιάζει τις προαναφερόμενες θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία, λόγω της παντελούς απουσίας χημικών υπολειμμάτων και των αυξημένων θρεπτικών συστατικών τους.
Από την ομάδα καλλιεργούνται και προσφέρονται στην αγορά, από τέλη Οκτωβρίου μέχρι τέλη Μαϊου, όλες οι αξιόλογες ποικιλίες Πορτοκαλιών. Οι σημαντικότερες είναι:
ΜανταρίνιΑποτελεί το φρούτο που συμβολίζει τη μακροζωία. Τα μανταρίνια, εκτός από πολύ γευστικά, αποδεικνύονται και πολύ ευεργετικά για την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C, καροτενοειδή, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο & πρωτεΐνες, ενώ περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες (100 γραμμάρια Μανταρινιού μας προσθέτουν περίπου 53 θερμίδες). Είναι πλούσια πηγή καλίου και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η παρουσία αλάτων βρωμίου δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση. Η αποξηραμένη φλούδα του φρούτου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Επίσης, ο φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, διευκολύνει την πέψη και κάνει καλό στην κοιλιά. Ιάπωνες ειδικοί από το National Institute of Fruit Tree Science της πόλης Μικάμπι και συνάδελφοί τους από το Prefectural University of Medicine του Κιότο, προχώρησαν σε δύο ξεχωριστές έρευνες, σχετικά με τα μανταρίνια, με τις οποίες προέκυψαν τα αποτελέσματα σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες των εν λόγω εσπεριδοειδών, σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση των συγκεκριμένων εσπεριδοειδών μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο ήπαρ, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη. Οι επιστήμονες τονίζουν πως το μυστικό της δύναμης των μανταρινιών βρίσκεται στη βιταμίνη Α και ειδικά σε κάποια συστατικά της, τα καροτενοειδή, τα οποία, εκτός από πολλές ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες, δίνουν στα μανταρίνια το πορτοκαλί τους χρώμα.
Από την ομάδα καλλιεργούνται και προσφέρονται στην αγορά, από τέλη Οκτωβρίου μέχρι τέλη Απριλίου, όλες οι αξιόλογες ποικιλίες Μανταρινιών.
Οι σημαντικότερες είναι:
GrapefruitΤο γκρέιπφρουτ, μαζί με πολλά άλλα εσπεριδοειδή, είναι εξαιρετικό όσον αφορά την βιταμίνη C. To φρέσκο γκρέιπφρουτ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και, κατά συνέπεια, χαμηλό σε θερμίδες. Το μισό από ένα 4 ιντσών γκρέιπφρουτ παρέχει την απαίτηση της ημέρας για βιταμίνη C και περιέχει μόνο 40 θερμίδες. Το γκρέιπφρουτ είναι χυμώδες ενώ έχει φωτεινή λεία, λεπτή υφή του δέρματος.
Από την ομάδα καλλιεργούνται και προσφέρονται στην αγορά, από μέσα Νοεμβρίου μέχρι τέλη Απριλίου, όλες οι αξιόλογες ποικιλίες Grapefruit. Οι σημαντικότερες είναι:
Λεμόνια Τα λεμόνια είναι πλούσια πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη c, ασκορβικό οξύ, ριβοφλαβίνη και με χαμηλές θερμίδες. Απαραίτητο συμπλήρωμα στα φαγητά λόγω των ιδιαίτερων θρεπτικών ιδιοτήτων του και της ελκυστικής οσμής και γεύσης του. Από την ομάδα καλλιεργούνται και προσφέρονται στην αγορά, από μέσα Νοεμβρίου μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, ορισμένες αξιόλογες ποικιλίες Λεμονιού (Interdonato, Evrica & Maglino). |
Online Shop
Auto Translation
Εσπεριδοειδή
|