•   Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.ΒΙΟ ΝΕΤ WEST HELLAS : Η μεγαλύτερη & ισχυρότερη ομάδα παραγωγών βιολογιών προϊόντων στην Ελλάδα. slider_img_1
  • Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των βιολογικών ισορροπιών & η επίτευξη της υγείας & της ανθεκτικότητας των φυτών & των ζώων, χωρίς την χρήση χημικών.
  • Προσφέρουμε αυθεντικά τρόφιμα με παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου, χωρίς υπολείμματα Αγροχημικών, Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, Ορμονών & Αντιβιοτικών
Ακτινίδιo

KIWI2Το ακτινίδιο είναι ένας καρπός υψηλής διατροφικής αξίας, μια «βόμβα» βιταμινών .Ο καρπός του ακτινιδίου είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, καθώς και βιταμίνη Β και καροτενοειδή. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε.

 

image055H ύπαρξη πολλών βιταμινών καθιστά το ακτινίδιο, ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των ασθενειών, αλλά παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό μεγάλα  ποσά ενέργειας. Απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα. Διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Πλούσιο σε λουτεΐνη, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που συντελεί στη βελτίωση της όρασης. Αναφέρεται ότι, λόγω του ενζύμου αυτού, η επάλειψη μπριζόλας κρέατος με φρέσκο καρπό δέκα λεπτά, πριν το ψήσιμο της, την καθιστά πιο μαλακή. Το ακτινίδιο καλλιεργείται κυρίως για τον καρπό του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νωπό, σε φρουτοσαλάτες και στη ζαχαροπλαστική. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για την παραγωγή κομπόστας, μαρμελάδας και χυμών, καθώς και για κονσερβοποίηση.

Τα Ακτινίδια  είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο έως & τον Μάρτιο.